MAGICAL AURORA SKY - LEVIN IGLUT

30. tammikuuta 2018


Palataan vielä hetkeksi Levin Igluille ja illalliseen Aurora SkyssaRavintola -ja ruoka postaukset ja on mun omia lemppareita, koska oon ihan hulluna kaikkiin pieniin komponentteihin annoksissa ja niitä on kiva fiilistellä vielä jälkikäteenkin!

Ilta oli todella ihana ja taianomainen, näitä kuvia katsellessa voi palata mielessään takaisin siihen tunnelmaan, mitä koettiin marraskuun lopulla. Koko paikka igluista ravintolaan saakka on jotenkin niin maaginen, että sitä on sanoin vaikea kuvailla.


Ravintola sijaitsee aivan iglujen vierellä, joten illalliselle on lyhyt matka hilpaista. Aurora Skyssa on samanlainen lasinen katto kuin igluissakin, joten yläkerrassa on esteetön näkymä taivaalle. Jos käy hyvä tuuri, renvontulia voi ihailla pöydästä käsin - tuolit, joiden selkänoja taipuu kun siihen nojaa, on tehty juuri tätä varten! 

Aurora Sky on siis kahdessa tasossa, alhaalla on kaunis tulisija, jonka loimusta voi nauttia illallisen aikana tai voit valita juurikin yläkerran ja maisemat taivaalle ja "iglukylään".


Asiakaspalvelu illallisella oli ihan täysi kymppi! Meitä palveli aivan ihana ja ammattitaitoinen Tytti. Hän osasi kertoa annoksista laajasta, sekä juomasuositukset osuivat ihan nappiin. Voi kun aina saisi tällaista asiakaspalvelua <3

Aperitiiviksi Tytti suositteli meille ravintolan omaa nimikkodrinkkiä, Aurora Skyta. Se tarjoiltiin symppiksistä "iglulaseista" ja sisälsi mm. karpalopyrettä.


Alkupalana mulla oli miedosti savustettua lohta, joka oli dipattu päistä purjotuhkaan. Aika hauska! Tuhka näytti tilliltä mutta ei ollut sitä. Mielettömän hyvää lohta! Sen kanssa oli kampasimpukkamajoneesia, kampasimpukkapaperia ja mun herkkua: hillotettua punasipulia. Marianne nautti alkupalaksi puolestaan ankkariletteä, jonka kanssa laitettu mm. omenapyrettä ja hasselpähkinävinegretteä.

Pääruoaksi valittiin tietysti poroa, kuinkas muuten Lapissa. Poro oli ylikypsää poron lapaa ja niskaa
t a i v a a l l i s e s s a sherrykastikkeessa. Sen kanssa oli tarjolla puikulaperunaa, kasvispyrettä, sekä fenkolihilloketta ja kuivattua puolukkaa, sekä jäkälää! Jäkälä täällä oli täällä sopivan suolaista ja rouskuvaa. Toinen kerta kun maistoin sitä ja tämä kerta oli ehdottomasti parempi. 


Tuosta sherrykastikkeesta inspiroituneena tehtiin tänään muuten poron sisäpaistin kanssa omat sherrykastikkeet, voin suositella kokeilemaan! Ihan parasta!Jälkkäriksi valitsin hyvää pistaasikakkua, jonka kanssa oli mm. mansikkavaahtoa ja lakritsimoussea. Marianne söi kenelista uuniomenaa kauracrumblen, suolakaramellin, kaurakeksin ja vaniljajäätelön kera. Tää uuniomena oli hiukan parempi kuin oma jälkkärini ja Marianne tykkäsi siitä tosi kovasti. 

Mun jälkiruoka oli vähän liian kesäinen fiilikseltään, ehkä jälkikäteen valitsisin toisin. Kuitenkaan siitä ei jäänyt huono maku suuhun, vaan oli se kuitenkin tosi herkullista. Jälkkärin kaveriksi otin vielä pienen jälkiruokaviinin, se oli kyllä tosi hyvää! Huxelrebe rypäleestä valmistettu saksalainen Weingut Anselmann. 


Kaikkineen Aurora Skyssa ihan parasta on tietenkin paikka itsessään, mutta myös se, että annoksissa käytetään selkeästi tuoreita ja puhtaita raaka-aineita. Selkeät skandinaaviset maut sopivat paikkaa ihanasti. 

Erityiskiitos vuorovastaavalle Tytille illasta ja loistavasta palvelusta! <3
KATSO MYÖS
Yhteistyössä Levin Iglut - Golden Crown 

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.