Nyt tulee sellainen jälkkärivinkki että huh! Mun lempijälkkäri; creme brulee! Tällä reseptillä tulee ihan täykky brulee, - päältä rapsahtava ja sisältä juuri sopivan kermainen ja vaniljainen.
Päälle laitoin passioinhedelmää ja tuoretta mansikkaa. Passion tuo ihanaa raikkautta muuten aika makeaan herkkuun. Eilen illalla maisteltiin jo koeversiot ja täytyy sanoa että olisin siltä istumalta voinut syödä toisen kupillisenkin samalla vauhdilla. Ihanaa, nyt voin tehdä lempi jälkiruokaa myös kotona, kiitos nestekaasu -töhöttimen, vai tohon.. No töhö kuin töhö! Se löytyi Biltemasta ja muistuttaa lähinnä autokorjaamon tohotinta, mutta ajaa asiansa. Alunperin piti tuo kapistus hankkia sushia varten, ja joo, kokeiltiin niitäkin perjantaina, mutta huonolla tuloksella, ei ollut hyviä. Pitäydyn siis take awayssa kun iskee sushihimo.
Creme brulee vaikuttaa paljon vaikeammalta valmistaa kuin se todellisuudessa näköjään on, tosi simppeli juttu! Mitä nyt joutuu tunnin odottamaan vesikielellä uunista tulevia vanukkaita, hommansa siinäkin, haha. Onneksi oli lasillinen bruleenvalmistus -viiniä! Alkuperäinen resepti löytyi TÄÄLTÄ
(ohjeella saat tehtyä 2 suurta tai 3-4 pienempää annosta)
Päälle laitoin passioinhedelmää ja tuoretta mansikkaa. Passion tuo ihanaa raikkautta muuten aika makeaan herkkuun. Eilen illalla maisteltiin jo koeversiot ja täytyy sanoa että olisin siltä istumalta voinut syödä toisen kupillisenkin samalla vauhdilla. Ihanaa, nyt voin tehdä lempi jälkiruokaa myös kotona, kiitos nestekaasu -töhöttimen, vai tohon.. No töhö kuin töhö! Se löytyi Biltemasta ja muistuttaa lähinnä autokorjaamon tohotinta, mutta ajaa asiansa. Alunperin piti tuo kapistus hankkia sushia varten, ja joo, kokeiltiin niitäkin perjantaina, mutta huonolla tuloksella, ei ollut hyviä. Pitäydyn siis take awayssa kun iskee sushihimo.
Creme brulee vaikuttaa paljon vaikeammalta valmistaa kuin se todellisuudessa näköjään on, tosi simppeli juttu! Mitä nyt joutuu tunnin odottamaan vesikielellä uunista tulevia vanukkaita, hommansa siinäkin, haha. Onneksi oli lasillinen bruleenvalmistus -viiniä! Alkuperäinen resepti löytyi TÄÄLTÄ
(ohjeella saat tehtyä 2 suurta tai 3-4 pienempää annosta)
CREME BRULEE
2dl kuohukermaa
1/2 dl täysmaitoa
1/2dl sokeria
3 keltuaista
1/2 vaniljatanko
pala sitruunankuorta
päälle sokeria, passionhedelmää ja mansikoita, koristeeksi pala vaniljatankoa
________________
Kiehauta kattilassa kerma, maito, sokeri ja vaniljatanko (irrota vaniljatangosta siemenet kattilaan.)
Höylää esim juuresveitsellä tai juustohöylällä pala hyvin pestyn sitruunan kuoresta ja laita myös se kattilaan. Kiehauta seos ja ota pois liedeltä. Ota kattilasta pois vaniljatanko ja sitruunankuori. Riko keltuaisten rakenne ja lisää ne seokseen, sekoita hyvin. Aseta brulee vuoat uunipellille jossa on kuumaa vettä noin puoleen väliin vuokia. Paista uunin alatasolla noin 50-60min (kunnes vanukas on hyytynyt) 150c. Jäähdytä vanukkaat ja ennen tarjoamista ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja paahda bruleen päälle kaunis rapea pinta. Koristele!
Rentouttavaa sunnuntaita, XOXO
APUA! Tilasin tätä ravintolassa lauantaina pitkästä aikaa, ja omg miten hyvää! Oon kans mieltänyt tämän jälkkärin todella vaikeaksi toteuttaa mutta ehkä uskaltaudun kokeileen? sos :D
VastaaPoistaKokeile! ❤️ Tää on tosi helppo tehdä! Mun tulee varmaan tehtyä tästä eteenpäin tätä vähän turhankin usein :D liian hyvää!
PoistaTuleeko ohjeesta vain yksi burlee?
VastaaPoista-Anni-
Hei Anni! :) Tällä ohjeella saat kaksi suurempaa bruleeta tai 3-4 pienempää, kipoista riippuen. Itse jaoin tämän kolmeen annokseen. :)
PoistaMoikka Miia :) Tällä ohjeella tehty creme brulee voittaa monen ravintolaversionkin kirkkaasti. Ihanan raikkaat kuvat tuosta herkkujälkkäristä!
VastaaPoistaSe on todella totta, että tämä ihana resepti voittaa useimmat ravintola -bruleet! :) Voi kaunis kiitos! ♥
Poista