TUPLASUKLAA JUUSTOKAKKU

27. joulukuuta 2016


Viime viikonloppuna juhlittiin äidin pyöreitä ja minun 27v juhlia samalla kertaa perheen ja sukulaisten kesken. Yksi juhlamenun kakuista oli taivaallinen kolmensuklaan juustokakku, ihanan moussemaisella rakenteella. Vaniljakiille, tuoreet marjat, valkosuklaa ja macaronsit kruunasi kakun.
Olin tähän enemmän kuin tyytyväinen, varsinkin kun kakun teko meinasi olla yksi katastrofi, haha. Ensin valkosuklaa kerros juoksettui, seuraavaksi kiille meinasi levitä pöydälle. Mietin jo tuskissani korvaavia nopeita vaihtoehtoja tälle kakulle, mutta onneksi aamulla vuoasta paljastuikin kaunis kakku ja kaikki olivat siihen tyytyväisiä.
Tuplasuklaa juustokakku vanilja kiilteellä 22cm

Pohja

180g suklaahippukeksejä (esim. rainbow)
50g voita

Tummasuklaa

2dl vispikermaa
170g tummaasuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl sokeria
1,5 liivatetta

Maitosuklaa

2dl vispikermaa
170g maitosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 liivatetta

Valkosuklaa

2dl vispikermaa
170g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 liivatetta

Vaniljakiille

2,5dl Flora vaniljakastiketta
2 liivatetta 

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja aseta reunakalvo. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Aloita valmistus tummasuklaa kerroksesta, vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon sula suklaa, sokeri, sekä liivatteet. (n.1rkl kiehuvaa maitoa/vettä+liivatteet)

Ota pohja jääkaapista ja valuta ensimmäinen kerros pohjalle. Vie vuoka uudelleen jääkaappiin ja aloita maitosuklaa kerroksen tekeminen samoin kuin ensimmäinen kerros. Viimeiseksi valkosuklaa kerros.

Anna kakun kerroksien välissä olla riittävän pitkään jääkaapissa, jotta saat kerroksista mahdollisimman tasaiset.
Anna jähmettyä vähintään nelisen tuntia ja valmista kiille.

Liota liivatteet ja mittaa kattilaan n. 0,5dl vaniljakastiketta ja kiehauta varovasti. Lisää liivatteet ja sekoita hyvin. Lisää loppu vaniljakastike ja anna hieman jäähtyä. Lisää kakun päälle ja anna jähmettyä mielellään yön yli.

XOXO


Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.