MANGO-CHIA PUDDING

27. joulukuuta 2016

Eilen lähikaupasta pakkasin pussiin tuoreita syöntikypsiä mangoja mukaan hullunkiiltosilmissä koska olivat niin hyvässä tarjouksessa ja sain tälle aamulle palan aurinkoa hirveän harmaan loskakelin keskelle. Mango on ihan lemppari ♥
Aamulla siis laitoin chiansiemenet turpoamaan ja laitoin blenderin hurisemaan tuttuun joka aamuiseen tapaan. Chia pudding syntyi ihan fiilispohjalta ja tarkkoja määriä en mitannut.  "Chia tarkoittaa Mayojen kielellä “Voimaa”.

Nimen se on saanut jo muinoin siitä, että se antoi kestävää energiaa kaikille sitä käyttäville, aina taistelijoista tutkimusmatkailijoihin.
Chian ravintosisältö on erittäin vaikuttava: sen sisältämä kuitu on hyvin pehmeää ja vatsaa hellivää. Siemenestä saa reilusti mm. kalsiumia ja magnesiumia. Siinä on enemmän Omega3-rasvahappoja kuin missään muussa ruuassa, jopa 21% siemenen kokonaispainosta. Lisäksi sen runsas proteiinisisältö on hyvin laadukasta." 

Tarvitset siis:

MANGO CHIA PUDDING

Luonnon jogurttia
Kookosmaitoa
Chian-siemeniä
Mangoa
Hunajaa

Sekoita kookosmaitoa, jogurttia ja chian-siemeniä sekaisin lasissa tai kulhossa. Laita pudding jääkaappiin ja anna chian turvota reilusti. Soseuta mangoa ja lisää joukkoon vähän jogurttia ja hunajaa. Kun chiansiemen pudding on turvonnut kaada mangosose sen päälle. Pilko vielä päälle mangopaloja ja kookoshiutaleita. Nauti!

XOXO

2 kommenttia

  1. Ja tämäkin vielä!! Tänään päivällä just metsästin smoothiereseptejä ja täällä sulla on niitä vaikka kuinka paljon. :) Chia-siemeniä mulla on iso pussi, mutta en osaa niitä käyttää. Ehkäpä tämä smoothie pääsee testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti resepteistä on iloa :) suosittelen lämpimästi kokeilemaan, chiansiemenet on yksi mun lemppari superfoodeista!

      Poista

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© SWEET BITES. Design by FCD.