BROWNIE-MANGO JUUSTOKAKKU

27. joulukuuta 2016

Varmasti aika monen lemppareihin lukeutuu mangojuustokakku, kun juustokakuista puhutaan. Tässä kakussa mehevä browniepohja kruunaa täyteläisen ja ei niin makean mangon maun.
Tämä on yksi niistä kakuista, joista olen tosi mielissään että kokeilin jotain uutta. Tää oli ihan huippu hyvän makuinen ja kivan näköinenkin. Kakku oli meillä isänpäivä kakkuna perinteisen kermakakun lisäksi. Ja itseasiassa tätä kakkua tekisi mieli tehdä jo uudestaan, mutta seuraavalle viikonlopulle on buukattu kuppikakkuhommia, mutta siitä myöhemmin lisää! Browniepohja on ihan super helppo valmistaa, tähän ei tarvitse sotkea vatkaimia lainkaan. Sekoittaminen käsin riittää. Taikina on aika erikoisen näköistä ja noh, aika limaista. Haha. → Mutta joo, tosi herkkua paistamisen jälkeen! Eli sitä ei kannata säikähtää.


 Brownie-mangojuustokakku


Browniepohja 

80g tummaa suklaata
125g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1,75dl vehnäjauhoja

Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sokerit ja munat yksitellen. Lisää loput aineet. Sekoita hyvin ja paista irtopohjavuoassa, Paista n. 15-20 minuuttia 175c. Vahdi ettei pohja kuivu, se saa jäädä keskeltä suht löysäksi tahmeaksi! Ota pohjasta sopivan kokoinen pala (18cm) ja aseta se irtopohjavuoan pohjalle ja anna jäähtyä.

Mangomassa


150g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
1/2dl sokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5dl Bonne mangososetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja aloita massan valmistus. Vatkaa kerma ja eri astiassa tuorejuusto sekä mangosose + sokerit. Kuumenna sitruunamehu ja lisää siihen liivatteet. 

Lisää liivateseos tuorejuustomassaan, sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi kermavaahto. Kaada massa browniepohjan päälle ja laita kakku hyytymään mielellään yön yli.

XOXO

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.