GLÖGI JUUSTOKAKKU

29. joulukuuta 2016




Nyt vielä nopea vilkaisu joulutunnelman pariin tämän glögijuustokakun verran ja jos sulla on jäänyt purkin pohjalle piparkakkuja joululta, tähän ne saa uppoamaan! Kakku oli meillä aatonaatto-illan juustotarjottimen kaverina, joka on muuten joulun yksi ihan lempparijuttuja. Juustotarjottimelta löytyi tänä vuonna mm. mun uusi lempparijuusto, Juusto portin vuohen GR grand reserve juusto! Juusto on palkittu mm. kultamitallilla vuoden 2014 kansainvälisissä juustokilpailuissa. Tähän juustoon törmättiin eka kertaa syksyllä Oulun Lapland hotellin Oula ravintolassa, kun se sattui olemaan osana alkuruoka lautasta. Ihastuin tähän samantien ja lakkahillon kanssa ihan parasta!


Pohjana glögikakussa toimi piparipohja, massasta maistui vanilja ja kiilteenä glögi! Miksei tätä kakkua voisi vielä valmistaa uudenvuoden juhliinkin, vai alkaako piparkakut ja glögi tulla jo korvista ulos? Noh, olkoon resepti täällä vaikka ensi vuoden joulua varten! 


GLÖGI JUUSTOKAKKU 18cm

Pohja

n.130g pipareita

30g voita

Massa

400g vaniljatuorejuustoa
2dl vispikermaa
4 liivatelehteä

Kiille 

2dl glögitiivistettä
2 liivatelehteä

Sisälle

Kinuskisydän (karamellisoitu kondensoitumaito purkki) 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa piparit ja sulata voi. Sekoita piparimurska ja voisula keskenään. Painele 18cm irtopohjavuokaan ja aseta pohja jääkaappiin odottamaan. 

Vatkaa kerma, lisää tuorejuusto joukkoon. Mausta tarvittaessa ripauksella sokeria! Kiehauta tilkka vettä ja lisää liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustokerma massaan. Sekoita huolellisesti! Kaada noin puolet massasta vuokaan pohjan päälle, lisää kinuskia kakun keskelle, mielellään pursottamalla, noin muutaman ruokalusikallisen verran. Kuitenkin niin että kinuski ei leviä kakun reunoille kun lisäät lopun kakkumassa vuokaan. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. 

Kun kakku on hyytynyt riittävästi, valmista glögikiille. Liota liivatteet ja laita kattilaan puolet glögistä, kiehauta. Lisää liivatteet ja sekoita huolellisesti, lisää loppu glögi kattilaan ja sekoita. Anna kiilteen jäähtyä hieman ja kaada ohuena nauhana kiille kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Onko sulla jo suunnitelmia uudenvuoden leivontaan?

XOXO

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.