ILLALLINEN ARCTIC BOULEVARDISSA

7. marraskuuta 2017

Illallistimme Arctic Light Hotellissa vieraillessamme upeassa Arctic Boulevard ravintolassa - ilta oli täynnä uusia makuelämyksiä ja arktisia makuja - Nautimme illan aikana Arctic menun, sekä Kari Aihisen Lapin Seikkailu menun, hyvien juomien kera tietenkin!


Molemmat menut olivat itsessään jo elämykselliset ja ne sisälsivät meille uusia makuja. Parasta annoksissa oli raikkaat ja selkeästi puhtaat maut, sekä kaunis ulkonäkö. Vaikka se hassulta saattaa jonkun korvaan kuulostaakkin, niin minulle visuaalisena ihmisenä annosten kaunis ilme on jo puoliruokaa!

"Ravintolamme ja keittiömestarimme intohimo luontoon näkyy ruokalistalla. Hänen keräämänsä raaka-aineet lähialueen villiniityiltä ja metsistä tuovat tuoreuden ja luonnon antimet suoraan kausien mukaan pöytään. Tärkeimmät riistamme metso, hirvi ja poro sekä mereltä ja tunturijärviltä saapuvat kuningasrapu, kuha ja nieriä maistuvat lautasella.

Itse kerätyt apilat, maarianheinä, väinönputki , karpalot villiniityiltä ja soilta tuovat aidon lähiruuan ja tuoreuden ruokiimme. Arktinen luonto ja lähi-alueen itse kerätyt tuotteet ovat meidän ravintolan kulmakivi." 

- Arctic Boulevard
Arctic menussa mun ehdoton lemppari oli toinen pääruuista, Poron kieltä ja paistia - kieli olikin ihan uusi tuttavuus, enkä ollut sitä koskaan aijemmin maistanut. Se oli herkullista, mutta itse kielen koostumus näin ensi kertaa vaati hieman totuttelua (tai se oli kyllä hyvin mureaa, mutta lähinna se ajatus kielestä). Paisti oli ihan todella herkkua, sitä olisi voinut syödä paljon enemmänkin! Kokonaisuus annoksessa oli kuitenkin tosi hyvä ja se nousi Sientä ja Puolukkaa -annoksen kanssa lemppariksi tästä menusta. Kapen Lapin Seikkailu menusta kohokohdat olivat pääruuan karitsa, sekä jälkiruoka.

Alkuun saimme maisteltavaksi valikoiman leipiä ja levitteen, sekä pienen keittiön tervehdyksen. Keittiön tervehdys oli tosi hyvän makuinen ruokahalun herättelijä, en kyllä enää tarkalleen muista mitä se mahtoi sisältää, mutta muistelisin siinä olleen pienen leipäsen päällä ehkäpä rapumoussea tai muuta vastaavaa?


Valitettavasti en muista kaikkia menujemme komponentteja enää ja listat ravintolassa olivat tässä välissä päässeet osittain vaihtumaan, joten niistä ei ole tarkempia tietoja tähän hätään. Käy kuitenkin kurkkaamassa nykyinen Arctic Menu sekä Kapen Lapin seikkailu menu! Muita menuvaihtoehtoja ovat Lappi menu, sekä 4-6 annoksen maistelumenut. 


Eksyin muuten tätä kirjoittaessani katselemaan Arctic Boulevardin annosvaihtoehtoja menujen ulkopuolelta - APUA kuinka tekisi mieli juuri nyt sinne syömään! 

Aivan liian houkuttelevan kuuloisia annoksia - esimerkiksi: Hiiligrillattu riekko (riekonrintaa, ohraa, maa-artisokkapyrettä sekä tummaa karpalokastiketta) maistuisi kyllä nyt. Tai mites tämä: Hiiligrillattua härän sisäfilettä, vaniljaista pippurikastiketta, paistettua Lapin Puikulaa, porkkanapyreetä ja kaskinaurista. 

Härkä-annoksen vaniljainen pippurikastike herätti kyllä nyt mielenkiintoni, kuulostaa niin hyvältä! Harmi Rovaniemelle täältä Keski-suomesta niin kovin pitkä matka.


Arctic Bolevardista pitää vielä mainita tunnelmallinen ja kiireetön ilmapiiri, palvelu oli erinomaista ja asiantuntevaa. On muuten mukava huomata että näinkin hienossa ravintolassa voi olla sellainen sopivan rento tunnelma. 

Suosittelen ehdottomasti varaamaan pöydän ja nauttimaan kiireettömän illan täällä jos olet poikkeamassa Rovaniemellä! Samalla kannattaa käydä fiilistelemässä myös ihanaa Arctic Light hotellia

Kiitos upeasta vieraanvaraisuudesta Arctic Boulevard ja huippu henksu!


Yhteistyössä Arctic Boulevard

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.