Tässä tulee resepti mun tämän hetken lempiruokaan - tätä ollaan kokattu useampaan otteeseen ja aina yhtä hyvää! Tämä ruoka on sopiva vaikka viikonlopun herkutteluun, kun on aikaa kokkailla vähän parempaa. Tunnelmallisen illallisen kattaukseen sopii erinomaisesti Pentikin Kallio sarjan kauniit astiat!
VOISSA PAISTETTUA LOHTA, VOI-VALKOVIINIKASTIKETTA JA TORTELLONEJA
Voi-valkoviinikastike
50g voita
1-1,5rkl vehnäjauhoja
4dl ruokakermaa
loraus puolikuivaa tai kuivaa valkoviiniä
1 kananmunan keltuainen
1/2 sitruunanmehu
ripaus suolaa ja mustapippuria
ruohosipulia
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot, sekoita nopeasti ja nosta kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki ja lisää kerma, keltuainen sekä valkoviini. Kiehauta nopeasti ja mausta.
Fenkolia ja kesäkurpitsaa
1 kesäkurpitsa
2 pientä fenkolia
2rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Pilko fenkoli sopiviksi suikaleiksi ja höylää esim juustohöylällä kesäkurpitsasta "nauhaa". Paista kasvikset pannulla oliiviöljyn kera. Mausta ripauksella suolaa.
Lohimedaljongit
lohta
voita
suolaa
Paista lohimedaljongit kuumalla pannulla reilussa voissa. Mausta molemmin puolin suolalla.
Lisäksi tortelloneja (esim. sieni tai pinaatti täytteisiä), sekä raitajuurta ja versoja.
Hei kiva blogi sulla. Löysin ihan sattumalta kun etsin juustokakkureseptiä. Jään seuraamaan :)
VastaaPoistaVoi kiitos Annika ihanasta viestistä! Kiva että löysit tänne, tervetuloa! <3
Poista