PROJEKTI NAVETASTA ASUINTILAKSI

12. tammikuuta 2017

Meillä on luvassa tälle vuodelle todella innostava ja kiva projekti edessä, josta olen erityisen innoissani ollut jo siitä lähtien kun sitä lähdettiin suunnittelemaan. Meillä kotikotona maalla on kauan kauan tyhjillään ollut pieni navetta, joka on toiminut lähinnä varastona. Viime kesänä alettiin miettiä, josko navetasta voisi rempata meille lisätilaa kun siellä yökyläillään, ja tulisi tilaa lisää isommallekkin porukalle yöpymiseen.
Ja siis parastahan tietenkin on se, että saadaan siskon kanssa meillä ikioma kaunis pesä rakennettua ja itse projekti kiinnostaa todella paljon. Tykkään tehdä käsin ja itse kaiken, mitä vain on mahdollista ja tässä pääsee kyllä tekemisen makuun. Ja onneksi on taitava iskä!


Tila on noin 50-60 neliön kokoinen, voi olla suuntaan tai toiseenkin.. Tila on hieman pitkulainen suorakaiteen muotoinen ja se sisältää ikäänkuin pienen eteistilan ja sen jälkeen aukeaa suurempi oleskelutila. Tarkoitus on siis remontoida nämä kaksi tilaa ja joskus tulevaisuudessa laajentaa remppaa myös vielä sinne navetanylisille, eli ladon puolelle. Projekti pyörähtää käyntiin lähempänä kevättä. Ensiksi se tylsin vaihe tietenkin, eli tilojen tyhjennys ja pesu, sitten pääseekin jo kunnolla hommiin, eli maalaamaan tilaa ja asentamaan lattiaa. Varmasti projektin aikana tulee eteen jos jonkinlaista hommaa (esim ikkunoiden tiivistämistä ja ovien vaihtoa), mutta odotan innolla että päästään toteuttamaan visioita, ja sisustamaan!Seinät ovat betonia ja ne olisi tarkoitus maalata valkoisella, ja ainakin yksi seinä tulee olemaan jonkinlainen tehosteseinä. Olen pyöritellyt mielessä päätyseinään  valkoista lankkua tai jonkinlaista sisustuspaneelia vaakatasoon tuomaan tilaan tunnelmaa ja lämpöä. Sisustus tulee olemaan puhtaanvalkoinen, maanläheinen ja pehmeä, pienellä rouheudella maustettuna. Haaveilen että tilaan saisi pitkän ruokapöydän, jossa olisi lankkukansi ja istuimina rouheat pitkät penkit joiden päällä olisi lampaantaljoja. Ns. nukkumatilan kohdalle olisi tarkoitus rakentaa jonkinlainen korotus, jonne tulisi parisängyn kokoinen vuode ja mahdollisesti mahtuisi jotain muuta pientä. Korotukselle menisi muutaman askelman verran portaita. Takka olisi tilaan aivan ihana ja piipun paikka siellä olisikin valmiina, joten se jää nähtäväksi voisiko sinne sen muurata!

Mua niin jännittää ja innolla odotan mitä saadaan tilasta aikaan! Rakastan projekteja ja suunnittelua, eli suunnitteluvaihe myös on itsessään jo kutkuttava. Tänään suuntaan maalle ja ehkä siellä päästään jo viimein vähän pureutumaan suunnitteluun tarkemmin. Laatuaikaa perheen parissa ja rentoutumista luvassa siis viikonlopulle. Ennen maalle suuntaamista suuntaan kangaskauppaan ja pyöräytän käyntiin DIY koristetyyny projektin! Siitä myöhemmin lisää!

Rentouttavaa viikonloppua!

XOXO

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.