Jo muutamia viikkoja sitten illallistettiin pienellä blogiporukalla Jalo Kitchen & Loungen uudella, upealla terassilla. Päästiin tutustumaan Jalon uudistuneisiin makumaailmoihin alkuruuista jälkkäreihin saakka, yhteen mätsääviä juomia unohtamatta! Erityisesti ihastutti jälkkärin appelsiinisorbetti, sekä alkuruoan Jalon skagen ja fish & meat -platesit. Täytyy todeta, että alkuruoka -lautasten jaettavat herkut olivat superherkullisia ja fressejä!
Heti alkuun päästiin nauttimaan alkumaljaksi Nicolas Feuillatte Brut -Samppanjaa ja tämän jälkeen kierrettiin ihastelemassa Jalon freestattua ilmettä. Kaikenkaikkiaan oikein onnistunut ilmeen raikastaminen ja menusta löytyy varmasti jokaiselle jotain herkuteltavaa, halusit sitten viettää fiinimmän illan pitkäkaavan mukaan nautiskellen, tai haukata nopeasti burgerin.
Uusi terassi oli aika ihana, ja sinne varmasti tulee mentyä toistekkin nautiskelemaan hyvästä ruuasta ja juomasta, hyvän seuran kera! Jalosta löytyy myös kotoisa ja rento lounge baaritiskeineen, ja mm. matseja voi katsella isolta screeniltä, tai tulla muuten vain viettämään rentoa iltaa. Tässä vielä pieni info ruuista ja juomista joita päästiin nautiskelemaan!
ALKUMALJA:
*Nicolas Feuillatte Brut –samppanja
ALKUPALAT:
*Jalon Skagen: Jyväs Pakarin saaristolaisleivällä rapu-kylmäsavulohismetanaa, tilliä ja limemarinoitua
punasipulia.
*Plates; Fish: friteerattua rapua, savumuikkua, kylmäsavulohta, avocadomoussea, perunakroketti ja
siemennäkkäriä.
*Meat: Roinilan karpalomerguez- ja juusto-chilimakkaraa, paahtopaistia, limemarinoitua
punasipulia, paahtovalkosipuli-majoneesi ja siemennäkkäriä.
Omena-fenkolisalaattia
Kurkku-omenasalaattia
Sitruuna-persiljakroketteja
JUOMASUOSITUKSET:
*RABL GRYNER VELTLINER Itävalta, Grüner Veltliner
Kuiva, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Raikas hapokkuus jättää ryhdikkään
jälkimaun.
*KEMUT MOSAIC PILS 5,7% Panimoyhtiö Hiisi, Jyväskylä
Kemut Mosaic Pils ottaa pikkuveljeään (kauppaversio Kemut-oluesta) modernimman otteen,
yhdistäen viime vuosien trendihumalan klassisen oluttyylin kanssa. "Normipilssiä" pykälän
runsaampi, ja monta pykälää nykyaikaisempi.
*STALLHAGEN BLANCHE WITBIER 5,7% Ahvenanmaa
Belge tyylinen vaalea suodattamaton vehnäolut.
PÄÄRUOKA:
*Jalon lihakaapissa mureutettua naudan fileeselkää sekä kauden kasviksia.
*Vuohenjuusto flatbread: vaalealla leivällä aiolia, grillattua vuohenjuustoa, mansikkaa ja rosmariinipaahdettuja
tomaatteja.
JUOMASUOSITUKSET:
*BARÓN DE LEY RESERVA Espanja, Tempranillo
Keskitäyteläinen ja runsas viini. Paahtuneen, lämpimän hedelmäisyyden lisäksi esille tulee
suklaata, nahkaa ja mausteita.
*SPARK IPA 6,2%, Panimoyhtiö Hiisi, Jyväskylä
Spark on villi ja hedelmäinen
*IPA, runsaan aromikas ja sopivan rapsakka. Runsas
Cascade/Centennial/Jarrylo -humalointi ja Bruxellensis -hiiva takaavat peruskaurasta eroavan
ensipuraisun.
JÄLKIRUOKA:
*Jalon suklaamousse: vaniljakermaa, paahdettua pähkinää ja karamellisoitua pekonia.
Appelsiinisrbetti ja marinoituja marjoja.
JUOMASUOSITUKSET:
*BARTH FRUCTUS RIESLING Saksa, Riesling
Puolikuiva luomu riesling, jossa makeus tuo hyvin esiin hedelmäisyyden ja taittaa voimakkaat
hapot.
*HULLUUS MUSTIKKA SOUR Panimoyhtiö Hiisi, Jyväskylä
Keski-Suomessa kuvatun korpikauhuleffan kanssa toteutettu, syvän punertava ja reilun
mustikkainen janojuoma!
*PYYNIKIN PAPAN VANILLASTOUT 6,8% Pyynikin käsityöläispanimo, Tampere, Paahteinen, kahvinen ja vaniljaisen pehmeä herkutteluolut.
Lähde: Jalo Kitchen & Lounge
Näistä herkuista alkuruoan ja jälkkärisorbetin lisäksi jäi erityisesti mieleen myös jälkiruoan kaverina ollut riesling - ihan mun herkkua! Pääruoan kanssa nautittu vuohenjuusto flatbread - vuohenjuusto oli taivaallista! Sekä alkuruoan Roinilan karpalomerguez -makkara - Tässä oli onnistuttu tuomaan makuja juuri sopivasti!
Jalo on onnistunut tuomaan uudistuksellaan kaivattua lisäboostia Jyväskylän ravintolavalikoimaan, kannattaa siis ihan ehdottomasti käydä tutustumassa Jalo Kitchen & Loungeen ja varata vaikka pöytä uudelta terassilta!
Kaikkineen todella onnistunut ilta; hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa, upeita puitteita unohtamatta! - Lämmin kiitos kutsusta ja kestitsemisestä Jalon väki!
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.