FRESHIMPI JALO KITCHEN & LOUNGE

3. elokuuta 2017
Jo muutamia viikkoja sitten illallistettiin pienellä blogiporukalla Jalo Kitchen & Loungen uudella, upealla terassilla. Päästiin tutustumaan Jalon uudistuneisiin makumaailmoihin alkuruuista jälkkäreihin saakka, yhteen mätsääviä juomia unohtamatta! Erityisesti ihastutti jälkkärin appelsiinisorbetti, sekä alkuruoan Jalon skagen ja fish & meat -platesit. Täytyy todeta, että alkuruoka -lautasten jaettavat herkut olivat superherkullisia ja fressejä!


 Heti alkuun päästiin nauttimaan alkumaljaksi Nicolas Feuillatte Brut -Samppanjaa ja tämän jälkeen kierrettiin ihastelemassa Jalon freestattua ilmettä. Kaikenkaikkiaan oikein onnistunut ilmeen raikastaminen ja menusta löytyy varmasti jokaiselle jotain herkuteltavaa, halusit sitten viettää fiinimmän illan pitkäkaavan mukaan nautiskellen, tai haukata nopeasti burgerin.
Uusi terassi oli aika ihana, ja sinne varmasti tulee mentyä toistekkin nautiskelemaan hyvästä ruuasta ja juomasta, hyvän seuran kera! Jalosta löytyy myös kotoisa ja rento lounge baaritiskeineen, ja mm. matseja voi katsella isolta screeniltä, tai tulla muuten vain viettämään rentoa iltaa. Tässä vielä pieni info ruuista ja juomista joita päästiin nautiskelemaan!

ALKUMALJA: 

*Nicolas Feuillatte Brut –samppanja 

ALKUPALAT: 

*Jalon Skagen: Jyväs Pakarin saaristolaisleivällä rapu-kylmäsavulohismetanaa, tilliä ja limemarinoitua punasipulia. 

*Plates; Fish: friteerattua rapua, savumuikkua, kylmäsavulohta, avocadomoussea, perunakroketti ja siemennäkkäriä. 

*Meat: Roinilan karpalomerguez- ja juusto-chilimakkaraa, paahtopaistia, limemarinoitua punasipulia, paahtovalkosipuli-majoneesi ja siemennäkkäriä. Omena-fenkolisalaattia Kurkku-omenasalaattia Sitruuna-persiljakroketteja 

JUOMASUOSITUKSET: 

*RABL GRYNER VELTLINER Itävalta, Grüner Veltliner Kuiva, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Raikas hapokkuus jättää ryhdikkään jälkimaun. 

*KEMUT MOSAIC PILS 5,7% Panimoyhtiö Hiisi, Jyväskylä Kemut Mosaic Pils ottaa pikkuveljeään (kauppaversio Kemut-oluesta) modernimman otteen, yhdistäen viime vuosien trendihumalan klassisen oluttyylin kanssa. "Normipilssiä" pykälän runsaampi, ja monta pykälää nykyaikaisempi. 

*STALLHAGEN BLANCHE WITBIER 5,7% Ahvenanmaa Belge tyylinen vaalea suodattamaton vehnäolut.

PÄÄRUOKA:

*Jalon lihakaapissa mureutettua naudan fileeselkää sekä kauden kasviksia. 

*Vuohenjuusto flatbread: vaalealla leivällä aiolia, grillattua vuohenjuustoa, mansikkaa ja rosmariinipaahdettuja tomaatteja.

JUOMASUOSITUKSET: 

*BARÓN DE LEY RESERVA Espanja, Tempranillo Keskitäyteläinen ja runsas viini. Paahtuneen, lämpimän hedelmäisyyden lisäksi esille tulee suklaata, nahkaa ja mausteita. 

*SPARK IPA 6,2%, Panimoyhtiö Hiisi, Jyväskylä Spark on villi ja hedelmäinen 

*IPA, runsaan aromikas ja sopivan rapsakka. Runsas Cascade/Centennial/Jarrylo -humalointi ja Bruxellensis -hiiva takaavat peruskaurasta eroavan ensipuraisun. 

JÄLKIRUOKA:

 *Jalon suklaamousse: vaniljakermaa, paahdettua pähkinää ja karamellisoitua pekonia. Appelsiinisrbetti ja marinoituja marjoja. 

JUOMASUOSITUKSET:

*BARTH FRUCTUS RIESLING Saksa, Riesling Puolikuiva luomu riesling, jossa makeus tuo hyvin esiin hedelmäisyyden ja taittaa voimakkaat hapot. 

*HULLUUS MUSTIKKA SOUR Panimoyhtiö Hiisi, Jyväskylä Keski-Suomessa kuvatun korpikauhuleffan kanssa toteutettu, syvän punertava ja reilun mustikkainen janojuoma!
*PYYNIKIN PAPAN VANILLASTOUT 6,8% Pyynikin käsityöläispanimo, Tampere, Paahteinen, kahvinen ja vaniljaisen pehmeä herkutteluolut. 

Lähde: Jalo Kitchen & Lounge


 Näistä herkuista alkuruoan ja jälkkärisorbetin lisäksi jäi erityisesti mieleen myös jälkiruoan kaverina ollut riesling - ihan mun herkkua! Pääruoan kanssa nautittu vuohenjuusto flatbread - vuohenjuusto oli taivaallista! Sekä alkuruoan Roinilan karpalomerguez -makkara - Tässä oli onnistuttu tuomaan makuja juuri sopivasti!Jalo on onnistunut tuomaan uudistuksellaan kaivattua lisäboostia Jyväskylän ravintolavalikoimaan, kannattaa siis ihan ehdottomasti käydä tutustumassa Jalo Kitchen & Loungeen ja varata vaikka pöytä uudelta terassilta!


Kaikkineen todella onnistunut ilta; hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa, upeita puitteita unohtamatta! - Lämmin kiitos kutsusta ja kestitsemisestä Jalon väki! 

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.