PÄÄSIÄISEN HEMPEÄT DIY KORISTEMUNAT

14. huhtikuuta 2017Nyt viimeinkin tänään pitkäperjantaina koti on puettu pääsiäiseen, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Onneksi suloisista pajunoksista ja hempeistä pääsiäismunista ehtii nauttia vielä pitkän viikonlopun. Kokeilin tänään ekaa kertaa värjätä kananmunia pastellin vaaleanpunaiseksi ja alku hömistelyn jälkeen niistä tulikin tosi kivat koristeet, jotka asettelin höyhenten kanssa Aalto teräsvadille.


Munien värjäys on tosi simppeli juttu, ja netistä löytyy paljon vinkkejä tähän. Etenkin luonnonväreillä, esimerkiksi sipulinkuorilla ja kahvinpuruilla värjättyihin pääsiäismuniin olen törmännyt viime päivinä.

Mä ajattelin hoitaa värjäämisen helpoimman kautta, ja laskin kulhon täyteen lämmintä vettä, sekoitin joukkoon vaaleanpunaista elintarvikeväriä ja laitoin kananmunat kellumaan veteen noin kymmeneksi minuutiksi. - Okei, ehkä viisi minuuttia saattaa olla lähempänä totuutta, sillä malttamaton sieluni ei pystynyt pitämään näppejään erossa kulhosta kovinkaan kauaa.

Kuitenkin pienen maltin tuloksena sain kuin sainkin suloisia vaaleanpunaisia munia! Toinen asia josta tänään olin ihan super iloinen, oli pyöreä maljakko-löytö. Siihen vielä pari punttia pääsiäisenkeltaisia tulppaaneita ja ihanan pörröisiä  pajunkissoja, jotka poimin aamulenkiltä ilosta kiljuen - ihan vaan koska ne oli niin pörröisiä ja niin söpöjä.

Lähetä kommentti

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© SWEET BITES. Design by FCD.