MANGOSUKLAA JUUSTOKAKKU

16. tammikuuta 2017


Tässä kakussa yhdistyy mango ja suklaa, - ja on ihan senkin takia yksi mun lemppari kakuista! Nyt kun bongasin ilokseni että ruokakauppoihin on palanneet jälleen Viola mango tuorejuustot, niin piti kaivaa tämän kakun resepti esiin ja suunnata tuorejuusto ostoksille! Tuoreiden mansikoiden kanssa tää on ihan parasta ja esimerkiksi vaniljakiille sopii myös tähän ihanasti. Tällä kertaa kakun päälle pääsi juurikin mansikoita ja suklaakerma pursotukset, ja ripaus suklaarouhetta. Kakku on tehty näillä mitoilla 22cm vuokaan. 



MANGOSUKLAA JUUSTOKAKKU


Pohja

150g suklaahippu keksejä
n. 30g voisulaa

Massa

800g mango tuorejuustoa
4dl vispikermaa
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
200g tummaa suklaata
4-5 liivatetta (mulla oli tässä liivatteissa tällä kertaa vain 3, kakku pysyy kyllä silläkin kasassa, mutta on hyvin pehmeää ja leikatessa aika mössöä.)
ripaus sokeria maun mukaan

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valmista pohja; murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ja painele seos irtopohja vuokaan, jonka pohjalla on pingotettu leivinpaperi. Suosittelen myös reunakalvon käyttöä!

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti miedolla lämmöllä mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla, jos haluat. Lisää tässä vaiheessa myös kaakaojauhe. Lisää mango tuorejuusto kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada joukkoon vähän jäähtynyt suklaa ja kiehauta pari rkl vettä, johon lisäät liivatelehdet, kaada ohuena nauhana kakkumassaan. 

Sekoita huolella ja kaada massa vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4-5h tai yön yli. Koristele kermalla, joka on maustettu kaakaojauheella. 


Nauti hyvässä seurassa!

XOXO

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.