JOULUINEN PANNACOTTA

11. joulukuuta 2017

Sain näistä Iittalan Essence cocktailmaljoista inspiraatiota toteuttaa sesonkiin sopivat, jouluiset jälkkärit. Mielestäni juuri tällaiset lusikoitavat jälkiruoat toimivat juuri näistä laseista, ja usein käytän  muitakin Essence -lasimalleja, kuten puna -ja valkoviinilaseja mm. jälkkäreiden tarjoiluun.

Jopa aamusmoothiet kulkevat silloin tällöin näiden kautta - saan iloa ihan vaan vaikka siitä tavallistakin tavallisemmasta aamiaissmoothiesta, kun se on tarjolla kauniissa astiassa!


Iittalan Essence -sarjan takana on muuten ajatus siitä, että jokaisen viinilasin jalassa ja kannassa on käytetty samoja mittasuhteita - näin kattaukseen vierekkäin asetellut lasit näyttävät silmiä hivelevän kauniilta kaikessa yksinkertaisuudessaan!


Oli tosi ihana päästä toteuttamaan Makujakauppa.fi kanssa juhlakauteen sopiva resepti, sekä kattausideoita - Makujakaupalla on muuten menossa nyt loistavia kamppanjoita laadukkailta tuotemerkeiltä, joita kannattaa hyödyntää vaikka joululahjoja ajatellen! Mm. juurikin Iittalan Essenceä on nyt hyvin tarjouksin tarjolla.

Plus ilmainen toimitus 20.12 asti!


Pannacotta on yksi ehdottomista lempi jälkiruoistani ja miksei sitä voisi toteuttaa myös joulun makuihin sopivana versiona? Tässä hyvä päätös illalliselle, tai vaikka tarjottavaksi pikkujouluihin ja muihin juhlasesongin illan viettoihin! 

Kattaukseen luot tunnelmaa ja runsautta puuvillaisilla serveteillä, sekä jouluun sopivasti mm. havuilla ja ihanilla Iittalan Kivi tuikuilla - jotka ovat muuten myöskin nyt tarjouksessa 9,90e kappale ja mattakirkkaat 29e!




JOULUINEN PANNACOTTA



4dl kuohukerma
4rkl glögiä
3rkl sokeria
2 liivatetta
1 vaniljatanko
pieni hyppysellinen kanelia,
jauhettua pomeranssinkuorta ja
jauhettua neilikkaa




Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja mittaa pieneen kasariin tai kattilaan kuohukerma, glögi, sokeri, ja mausteet. Halkaise myös vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, lisää lopuksi myös tanko seokseen.

Kiehauta seos ja ota pois liedeltä. Nosta vaniljatanko pois kattilasta, lisää lionneet liivatteet kuumaan seokseen ja sekoita huolellisesti. Älä sekoita kuitenkaan liikaa, ettei seos ala vaahtoamaan!

Kaada seos annoslaseihin ja peitä kelmulla. Nosta pannacotat jääkaappiin jähmettymään vähintään 3-4 tunniksi. 


Koristele annokset kanelitangoin ja jos haluat muuten makeisiin annoksiin pientä kirpakkuutta, tarjoa esimerkiksi karpaloiden kera!




Yhteistyössä Makujakauppa.fi
Sisältää mainoslinkkejä

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.