Tämä ihana talvinen nakukakku oli meillä joulupöydän jälkkärinä ja ekaa kertaa kokeilin Suklaapossun mielettömän mehevää suklaakakku pohjaa! Ja olihan se kaiken kehun arvoinen, varsinkin tykkäsin pohjan leikattavuudesta.
Pohjaa oli siis helppo käsitellä jäähtyneenä ja se ei ollut ollenkaan liian makeaa kaiken sen suklaankaan kanssa yhdistettynä,. Väliin tuli siis valkosuklaa -ja maitosuklaamousset vaniljarahkaan toteutettuna. Kakku oli myös siitä kiva että tein sen ilman liivatetta ja se pysyi tosi hyvin kasassa ilman sitäkin! Teemana oli winter wonderland-cake ja aika söpö siitä tulikin. Ostin Confetista syötäväksi sopivaa hopeakimalletta, jota ripsottelin kakun päälle niin innoissaan, että pian oli koko muikki glitterissä, haha. Harmi kun kimalle ei kuvissa näy niinkuin luonnossa, se oli niin nättiä kakun yllä! Kuin kimaltava pakkashanki!
Pohjaa oli siis helppo käsitellä jäähtyneenä ja se ei ollut ollenkaan liian makeaa kaiken sen suklaankaan kanssa yhdistettynä,. Väliin tuli siis valkosuklaa -ja maitosuklaamousset vaniljarahkaan toteutettuna. Kakku oli myös siitä kiva että tein sen ilman liivatetta ja se pysyi tosi hyvin kasassa ilman sitäkin! Teemana oli winter wonderland-cake ja aika söpö siitä tulikin. Ostin Confetista syötäväksi sopivaa hopeakimalletta, jota ripsottelin kakun päälle niin innoissaan, että pian oli koko muikki glitterissä, haha. Harmi kun kimalle ei kuvissa näy niinkuin luonnossa, se oli niin nättiä kakun yllä! Kuin kimaltava pakkashanki!
Valkosuklaamousse
200g vaniljarahkaa
2dl kuohukermaa
180g valkosuklaata
(ripaus sokeria)
Maitosuklaamousse
200g vaniljarahkaa
2dl kuohukermaa
180g maitosuklaata
(ripaus sokeria)
Koristeluun
Vispikermaa noin 4 dl ja raffaello konvehteja.
_______________
Valmista pohja ohjeen mukaan ja jäähdytä kunnolla. Leikkaa kakku osiin ja valmista mousset. Sulata suklaat ja vaahdota kerma, sekoita kermavaahto, rahka ja suklaa keskenään, mausta tarvittaessa ripauksella sokeria. Kokoa kakku irtopohjavuokaan jossa mielellään reunakalvo ja anna jähmettyä jaakaapissa mieluiten yön yli.
Kun olet koonnut kakun ja se on jähmettynyt riittävän pitkään, ota se varovasti vuoasta ja ryhdy kuorruttamaan. Levitä ohut kermakerros kakun päälle ja tasoita spatulalla. Pursota halutessasi kermaa kakun reunoille. Koristele Raffaello konvehdeilla ja ripottele kimalletta kakun pintaan.
Ihanaa viikonloppua! XOXO
Kaunis kakku ja kaunis kattaus! Ehdottomasti pitää testata tämä kakku.
VastaaPoistaKaunis kiitos ❤ kannattaa testata ehdottomasti, tulehan kertomaan sitten maistuiko! :)
PoistaInstan puolella jo tätä kakkua ihastelin ❤ ja sen kautta myöskin päädyin blogiisi. Kerrassaan ihastuttava blogi sinulla! Tekisi mieli itsekin tehdä kovalla kädellä muutoksia omaan blogiin, mutta taidot ei riitä.
VastaaPoistaOh, aivan ihana kommentti! Lämmittää mieltä niin tälläiset, kiitos! ❤ Ja mahtavaa että olet löytänyt tiesi tänne! Blogin muutostyöt on kyllä suuri projekti ja vaatii hermoja :D
PoistaIhana kakku! Onko ohjeessa jokin virhe kun maitosuklaamousessa maitosuklaa mainittu kaksi kertaa? Kuuluisiko siinäkin olla vaniljarahkaa?
VastaaPoistaOi kiitos kovasti! :) ooh voi hyvänen aika, on näköjään virhe! Eli siis vaniljarahkaa myös tähän mousseen! Kiitos tarkkaavaisuudesta, täytyykin mennä korjaamaan pikapikaa :D
Poista