JOULUN PARAS JUUSTOKAKKU - MAKUINA KINUSKI JA PUOLUKKA

17. joulukuuta 2017

Ihanaa jouluviikkoa! Enää viikko jouluun! <3 Vasta nyt alan pääsemään joulufiilikseen ja täytyy myöntää että tosi kiire tässä tulee olemaan joulujärjestelyiden kanssa, osa lahjoistakin on vielä ostamatta ja ainutkaan ostetuista ei ole vielä päässyt kääreisiin asti.


Jos sulla on mietinnässä vielä joulupöydän kakku, niin tässä olisi yksi aika kiva resepti! Puolukka ja kinuski sopivat niin hyvin yhteen, ja piparkakkupohja nyt vain kuuluu jouluun! 

Koristeina kakussa käytin muutamaa pientä havunoksaa, kanelitankoa, pieniin sydämen muotoisiin leivosmuotteihin tehtyjä mousseleivoksia, ja valkoisia Raffaelloja.



JOULUNAJAN PUOLUKKA-KINUSKIJUUSTOKKAKU (22cm)


Pohja

120g pipareita
50g voita

Puolukkatäyte

3dl kuohukermaa
1prk vaniljarahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
5dl puolukoita soseutettuna
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
6 liivatetta


Kinuskitäyte

3dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
200g kinuskikastiketta
5-6 liivatetta



Laita liivatteet likoamaan ja valmista pohja: murskaa piparit ja lisää joukkoon voisula. Painele keksipohja 22cm irtopohjavuokaan. Nosta vuoka odottamaan jääkaappiin. Reunoilla kannattaa käyttää reunakalvoa, näin saat sileän reunan kakkuun ja varmistat että kakkumassa mahtuu kaikki vuokaan!

Laita liivatteet likoamaan ja aloita kakkumassan valmistus: valmista molemmat massat tuttuun tapaan omissa kulhoissaan: vatkaa kermat löysähköksi vaahdoksi, lisää tuorejuustot, rahkat ja loput ainekset.    Lisää viimeiseksi liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja valuta liivateseos ohuena nauhana kakkumassoihin.

Kaada kinuskitäyte pohjan päälle tasaisesti ja anna jähmettyä hetki. Kaada tämän jälkeen puolukkatäyte kinuskikerroksen päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin ja anna olla mieluiten yön yli. Koristele ja nauti!

4 kommenttia

  1. Hei, vaikuttaa ihanalta ohjeelta. Mietin vaan tuota kinuskitäytettä, että miten siinä maistuu kinuski? Kun aineissa ei ole mitään kinuskiin liittyvää... ihana blogi sinulla, ilolla seuraan. T: Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu! Kiitos tarkkasilmäisyydestä - kinuski on päässyt unohtumaan minulta näköjään kokonaan ohjeesta! :D Korjaankin sen samantien ohjeeseen!

      Ihana juttu ja kiitos, tervetuloa seurailemaan jatkossakin <3 Mukavaa joulunaikaa!

      Poista
  2. Juuri tänään mietin, mitä leipoisin joulupöytään. Nyt se löytyi, kiitos tästä! :D Ihanat kuvat! Ps. Minulla lahjahommat samassa vaiheessa ;)

    VastaaPoista
  3. Jee mahtavaa! ☺️ Ja kiitos kovasti, toivottavasti kakku maistuu teillekkin! ❤️ Helpottavaa kuulla ettei ole ainut jolla lahjat vaiheessa 😃

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.