MANGO - VALKOSUKLAA MOUSSEKAKKU & SUKLAASPRAY

16. lokakuuta 2017

Samettipinta pääsi testiin ennen suunnittelemaani mirror glaze -kuorrutetta - lopputulos on se, että oon ihan hirveän ihastunut tähän suklaasprayhin ja uusiin silikoni kakkumuotteihin! Niin yksinkertaisen kaunista - tyylilleni uskollisesti. Samettipinnan päälle tipauttelin lehtihopeaa ja muutamat pienet hopeakuulat.

Osaako joku muuten kertoa miten oikeaoppisesti tuo lehtikulta -ja hopea irroitetaan suojapaperistaan? Sain aikaan vain pientä murua, eikä irrottaminen tuntunut onnistuvan millään, haha.

Spraylla saa aikaan todella ihanan samettisen pinnan, alempaa löytyvästä lähikuvasta näkee pinnan tekstuurin selkeämmin - eikö olekkin nätti? Spray ei maistu kakun pinnalla juuri miltään, ja on tosi miellyttävä syödä. 



Jaan nyt reseptin toiseen näistä ihanuuksista - mango - valkosuklaa moussekakkuun, jossa pohjana toimii ihan maailman parhain Devil`s Food Cake -kakkupohja hieman muokattuna. Reseptin tähän löysin alunperin täältä. Tämä pohja on oikeasti paras kakkupohja jota olen koskaan maistanut, saati tehnyt. Sellainen mehevä ja kostea, niin kuin jokaisen kakkupohjan toivoisi olevan! 

Näitä silikonisia kakkumuotteja löytää googlettamalla, mm. Juhlakauppa.com myy näitä, sekä ihana Anni myy erillaisia tälläisiä www.anninuunissa.comissa! Samasta osoitteesta löytyy myös suklaaspray.





Tästä ohjeesta syntyi pyöreä kakku, sydämen muotoinen kakku on tummasuklaa moussekakku - niin ihana sekin! Laitan myöhemmin ohjetta myös siihen - ole siis kuulolla!



MANGO - VALKOSUKLAA MOUSSEKAKKU


Pohja


1dl tummaa kaakaojauhetta
2dl fariinisokeria (tai tummaa muscovado sokeria)
2,5dl vettä
125g voita
1,75dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
½tl ruokasoodaa
½tl leivinjauhetta
½tl vaniljasokeria
2 kananmunaa


Täyte


2dl tuorejuustoa
2dl vispikermaa
100g valkosuklaata
1/5dl sokeria
n. 1dl mangososetta (esim. Bonne)
4 liivatetta

Päälle valkoista suklaasprayta, lehtihopeaa ja hopeakuulia.

Valmista pohja: kiehauta vesi ja lisää siihen kaakaojauhe ja fariinisokeri. Sekoita tasaiseksi ja siirrä syrjään. Sekoita kulhossa jauhot, sooda ja leivinjauhe.

Vatkaa sokeri ja pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, yksi kananmuna ja heti perään lusikallinen jauhoja. Lisää toinen kananmuna ja loput jauhoista varovasti vatkaten. 

Sekoita kaakaoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 175c 25-30min. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa sitten sopiva pala moussekakun pohjaksi. Tästä pellillisestä pohjaa riittää 2-3 pieneen kakkuun pohjat!

Valmista kakkumassa: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, mausta sokerilla. Sulata valkosuklaa, anna hieman jäähtyä ja lisää massaan. 

Lämmitä kattilassa mangosose ja lisää joukkoon liivatteet - anna jäähtyä hieman ja lisää kakkumassaan kokoajan sekoittaen.

Kaada kakkumassa silikonimuottiin ja laita viimeiseksi päälle kakkupohja. Jätä vuoka hieman vajaaksi, jotta saat pohjan paineltua päälle! 

Aseta kakku tasaiselle alustalle pakkaseen ja anna olla siellä yön yli. Irroita kohmeisen kakun päältä muotti, suihkuta suklaaspray kakun päälle tasaisesti ja koristele! Kakku sulaa syömäkelpoiseksi muutamassa tunnissa.

6 kommenttia

  1. Aivan ihana kakku, sopii hyvin lähenevään talveen! Kuin huuruinen lumikakku! Kuvissasi on aina myös jotain taikaa. Oli kiva kuolata ja ihastella loppuun asti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ihana viesti, aamu alkoi paremmin kuin hyvin tämän viestin siivittämänä - kiitos ihana Anni! ❤️😘

      Poista
  2. Aivan ihania kakkuja, niin taianomaisia <3 Resepti menee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta viestistäsi <3 Tulehan kertomaan kun olet testaillut reseptiä! :)

      Poista
  3. OLISIKO SITÄ TUMMA SUKLAA MOUSSEN OHJETTA :)?

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.