VOISSA PAISTETTUA LOHTA, VOI-VALKOVIINIKASTIKETTA JA TORTELLONEJA

11. syyskuuta 2017



Tässä tulee resepti mun tämän hetken lempiruokaan - tätä ollaan kokattu useampaan otteeseen ja aina yhtä hyvää! Tämä ruoka on sopiva vaikka viikonlopun herkutteluun, kun on aikaa kokkailla vähän parempaa. Tunnelmallisen illallisen kattaukseen sopii erinomaisesti Pentikin Kallio sarjan kauniit astiat!



VOISSA PAISTETTUA LOHTA, VOI-VALKOVIINIKASTIKETTA JA TORTELLONEJA


Voi-valkoviinikastike

50g voita
1-1,5rkl vehnäjauhoja
4dl ruokakermaa
loraus puolikuivaa tai kuivaa valkoviiniä
1 kananmunan keltuainen
1/2 sitruunanmehu
ripaus suolaa ja mustapippuria
ruohosipulia

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot, sekoita nopeasti ja nosta kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä hetki ja lisää kerma, keltuainen sekä valkoviini. Kiehauta nopeasti ja mausta.


Fenkolia ja kesäkurpitsaa

1 kesäkurpitsa
2 pientä fenkolia
2rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Pilko fenkoli sopiviksi suikaleiksi ja höylää esim juustohöylällä kesäkurpitsasta "nauhaa". Paista kasvikset pannulla oliiviöljyn kera. Mausta ripauksella suolaa.


Lohimedaljongit

lohta
voita
suolaa

Paista lohimedaljongit kuumalla pannulla reilussa voissa. Mausta molemmin puolin suolalla.

Lisäksi tortelloneja (esim. sieni tai pinaatti täytteisiä), sekä raitajuurta ja versoja.


Kallio Sarja / Loiste Serviettirenkaat


Kaupallinen yhteistyö Pentik

2 kommenttia

  1. Hei kiva blogi sulla. Löysin ihan sattumalta kun etsin juustokakkureseptiä. Jään seuraamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Annika ihanasta viestistä! Kiva että löysit tänne, tervetuloa! <3

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.