LEMPEÄ MUSTIKKAPIIRAKKA

10. elokuuta 2017




 Haluaisin kirjoittaa tästä piirakasta "maailman paras", mutta niitä maailman parhaita mustikkapiirakoita löytyy kymmeniä muitakin versioita, mikä kunkin mielestä on se ainut oikea. Joten totean vain, että koklaa tätä!

Tämä mustikkapiirakka maistuu elokuulta ja tuoreilta marjoilta, jotka on noukittu omin käsin metsästä. Se maistuu loppukesän lempeiltä päiviltä ja syksyn odotukselta.

LEMPEÄ MUSTIKKAPIIRAKKA


POHJA

250g pehmeää voita
2 1/2dl sokeria
2 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2 1/2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

TÄYTE

2 kananmunaa
4 purkkia kermaviiliä
3/4dl sokeria
1rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

n. 7dl mustikoita ja 1dl vadelmia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon ja vatkaa vielä hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita huolella. Levitä taikina nuolijan avulla uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Lisää kohmeiset (tai tuoreet) marja pohjan päälle, jätä 1/3 osa laittamatta tässä vaiheessa! Kaada täyte pohjan ja marjojen päälle. Ripottele viimeiseksi loput marjat piirakan pinnalle.

Paista 200c n. 20-25min.

Leikkaa annospaloiksi vasta kun piiras on jäähtynyt!

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.