KIRSIKKA - MASCARPONEKAKKU

8. kesäkuuta 2017


 Ihanaa pian alkavaa viikonloppua! <3 Lupailin tänään aijemmin jo INSTAGRAMIN puolella, että jaan teille ohjeen siellä vilahtaneeseen niin ihanaan kirsikka-mascarponekakkuun! Tämä on ihan heittämällä yksi mun lempi kakuista ja odottelinkin jo talvella, että milloin pääsen tätä taas leipomaan. Nyt kun kirsikatkin on sopivasti satokausituotteena, niin oli ihan paras hetki tehdä tätä!




 Kakku on aika yksinkertainen tehdä, vaikka se ei ehkä siltä näytäkkään. Pohjan valmistamiseen et tarvitse sotkea edes yleiskonetta, - tai sähkövatkaimia! Välistä löytyy kirsikkahilloa, macarponevaahtoa ja tuoreita kirsikoita - how simple is that? Koko komeuden kruunaa vaahdotettu suklaaganache, suklaarouhe -ja tuoreet kirsikat!





KIRSIKKA - MASCARPONEKAKKU

Pohja

50g voita
3dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
ripaus suolaa
2/5dl sokeria
1 suuri kananmuna
1/5dl luonnon jogurttia
1dl kiehuvaa vettä

Masvarponevaahto

250g mascarponea
2dl tomusokeria
3dl kuohukermaa

+ rasiallinen tuoteita kirsikoita

Suklaaganache

0,75dl kuohukermaa
120g maitosuklaata
1/5tl voita

Voitele ja jauhota 18cm irtopohjavuoka.

Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki loput aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kunnes taikina on täysin tasaista. Paista pohja (kahdessa osassa) 175c noin 20-28min/per pohja, uunista riippuen. Koko taikinaa ei siis kannata yrittää paistaa yhdellä kertaa, koska se tulee kohoamaan yli! Jäähdytä pohjat kunnolla ja leikkaan niin että saat neljä kerrosta.

Pilko tuoreita kirsikoita noin S kokoisen KoKo kipon verran. Vaahdota kerma ja lisää mascarpone ja tomusokeri, vatkaa tasaiseksi. 

Levita aina kerroksen alimmaiseksi ohut kerros kirsikkahilloa ja seuraavaksi reilusti mascarponevaahtoa. Viimeiseksi levitä sopiva määrä pilkottuja kirsikoita kakun keskiosaan. 

Koristele kakku suklaarouheella ja vaahdotetulla suklaaganachella! (Ganache kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin jääkaappiin jäähtymään ennen vatkausta! : Lisää kattilaan kerma ja paloiteltu suklaa, sekoittele kunnes seos on tasaista. Lisää lopuksi pieni nokare voita ja laita kattila jääkaappiin. Vaahdota täysin jäähtynyt ganache.)


2 kommenttia

  1. Niin herkullisen ja taivaallisen näköinen, mä en itse tykkää kirsikoista, mutta haluan kokeilla tätä ehdottomasti mansikkaversiona tänä kesänä <3

    http://emmikristiinan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi 😘 Hei joo koklaa mansikkaversiona ja tuu kertomaan tykkäsitkö!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.