MIGNON JUUSTOKAKKU VAAHTOKARKKIKASTIKKEELLA

2. huhtikuuta 2017



Viikonloppu meni rentoutuessa maalla ja siellä otettiin varaslähtö pääsiäiseen herkuttelemalla Mignon juustokakkua. Tätä sunkin kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Tällä kakulla pysyy makeannälkäkin poissa (ainakin sen hetken, haha), sillä sen verran tuhtia tavaraa tää kakku on. Pääsiäisfiilikseen tällä ainakin pääsee ja suutuntuma Mignonkakussa on ihanan samettinen! Mikä on sun lemppari pääsiäisherkku? P.s. Mignon juustokakku on helppo valmistaa myös täysin laktoosittomana, sillä Mignonit eivät sisällä lainkaan maitoa!



MIGNON JUUSTOKAKKU & VAAHTOKARKKIKASTIKE (18cm)

Pohja

Myllyn Paras suklaa piirakkataikina (pakastealtaasta)

Kakkumassa

4dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
5-6kpl Mignon suklaamunaa
3 liivatelehteä
(sokeria muutama rkl, maun mukaan)

Vaahtokarkkikastike

64g valkoisia vaahtokarkkeja
3/4 dl kuohukermaa

+ haluamasi koristeet, esim. pastellin sävyisiä pääsiäiskarkkeja

Paista piirakkapohja pellillä ja anna jäähtyä. Leikkaa irtopohjavuokaan sopiva pohja ja aseta vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja Mignonit vesihauteeseen sulamaan,
Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto, sokeri, suklaa, ja notkista massa tasaiseksi. Lämmitä kattilassa 2 rkl vettä ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana kakkumassan joukkoon ja sekoita huolella. (Jos haluat kakkuun hieman marmorimaisen pinnan reunoille; ota kermavaahtoa hieman syrjään ja lisää se loppuvaiheessa varovasti nostellen massan joukkoon.)

Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. Jos haluat tehtä vaahtokarkkikastikkeen kakun reunoille, käytä kakku pakkasen kautta ennenkuin valutat kastikkeen kakun päälle,

Valmista vaahtokarkkikastike kiehauttamalla kerma pienessä kattilassa parin minuutin ajan miedolla lämmöllä, kunnes kerma on hieman paksuuntunut. Ota kattila liedeltä ja lisää vaahtokarkit kerman joukkoon palasina, ja sekoittele kunnes kastike on tasaista. Kaada kylmän kakun päälle lusikan kautta. Jos lisäät pieniä suklaakarkkeja päälle, huomioi, että niiden "kuori" sulaa jääkaapissa!

Kivaa uutta viikkoa!

LOVE, Miia

4 kommenttia

  1. Oli pakko tulla kattoon tää ohje! <3 Niin ihana ja täydellinen pääsiäiskakku!

    VastaaPoista
  2. Ah, tämä niin ihana kakku tuli vastaan siskosi snäpissä ja oli pakko kysyä mistä tämän ihanuuden löytää 😍 Ohjeet tuli sun blogiin niin tätä on pari päivää odotettu että pääsisi itsekin leipomaan ❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa Sanni että löysit tänne reseptiin! ♥ Toivottavasti kakusta tulee herkullinen! :) ♥

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.