OMAR CUPCAKES

31. tammikuuta 2017


Viikonlopuksi olin suunnitellut että lauantai-illan pläänit olisi homemade sushia ja leffa, mutta sushia ei nyt tullut, koska olisin nimenomaan halunnut testata samaisia grillilohi -nigireja mitä viikko sitten maisteltiin Masussa.
Näihin olisi siis tarvinnut sellaisen pienen kaasupoltin -tohon, mutta en jaksanut millään vielä lievästi flunssaisena lähteä sitä metsästämään. Ehkä ensi viikonloppuna sitten! Koska flunssassa makoilun jälkeen kuitenkin oli ihan hirveä tarve päästä jotain tekemään, niin syntyi ajatus ihanista Omar kuppikakuista.
Ekaksi oli tarkoitus tehdä Omarista ja tuorejuustosta kuorrute, mutta eihän se sulatettu Omar ollenkaan käyttäytynyt niinkuin olisin halunnut, vaan jähmettyi tietenkin kylmän tuorejuuston seassa kokkareiksi. Omaria päätyi siis rouheena taikinan joukkoon! Jos haluat ihan extra makeita ja Omarin täyteisiä herkkuja, Omarit voi kuitenkin sulattaa kattilassa kuohukerman kanssa, ja kun seoksen antaa jäähtyä kunnolla, saa tästä vatkattua kuohkean kuorrutteen! Vaniljamuffinssi pohja on aivan ihana ja ihan täydellinen ilman Omariakin, jos haluaa tehdä ihan basic vanilja -kuppiksia! Näissä kuorrutekkaan ei ole niin pakollinen juttu. Taikinan alkuperäinen resepti napattu ihanasta Passion for baking -blogista.





OMAR CUPCAKES


500g kermaa tai täysmaitoa
200g voita (mieluiten suolatonta)
275g sokeria
375g vehnäjauhoja
4 kananmunaa
2tl levinjauhetta
1tl vaniljasokeria
n. puoli pussia Omareita rouheena

Kuorrute

250-300g Philadelphia tuorejuustoa
tomusokeria (maun mukaan ja jäykistämään kuorrutetta)
(pastaväriä)


_______________________



Vatkaa huoneen pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen, kokoajan vatkaten. Yhdista kuivat aineet keskenään ja lisää maidon/kerman kanssa vuorotellen, sekoittaen esim nuolijalla tms. Lisää omar -rouhe. Paista 200c n. 20-25 min, uunista riippuen. Anna kuppikakkujen jäähtyä ja valmista kuorrute yhdistämällä tuorejuusto, tomusokeri ja halutessasi tippa esim. pastaväriä. Vatkaa voimakkaasti, kunnes kuorrute on tasaista. 

XOXO

2 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM @MIIASAARIN

© M I A Creative. Design by FCD.